פורסם בגיליון יולי 2024 של מגזין נשיונל ג'יאוגרפיק, המהדורה הישראלית
קנופה הנסקה לוגר
מנדן (MANDAN), הידטסה (HIDATSA), אריקרה (ARIKARA), לקוטה (LAKOTA)
ממושבו בגלורייטה (Glorieta) שבניו מקסיקו, האומן קנופה הנסקה לוגר שם דגש אופטימי על יכולתם המוכחת של העמים הילידיים להסתגל לעולם משתנה.
הוא צולל אל תוך ספרות ספקולטיבית ומציג עתיד "שבו אנחנו נמצאים במערכת יחסים שעושה צדק עם הסביבה והזולת".
העבודה המוצגת למעלה היא חלק מסדרה שבה לוגר נעזר בווידיאו ובמיצגים כדי לספר סיפור מתמשך על המאבק בחוליי החברה ובהם הקפיטליזם והקולוניאליזם, שמתגלמים בתור מפלצות גשמיות.
בסרטון המתרחש בזמן בלתי ידוע נראים 'ציידי מפלצות' הרואיים מביאים מים לנוף צחיח. המדבר, מצידו, גומל להם ומספק להם כלים להתמודדות עם כוחות הרשע.
סטאר וולווינג בול
אוג'יבווה (OJIBWE), אראפהו (ARAPAHO)
וולווינג בול הוא תושב פארגו (Fargo) שבדקוטה הצפונית. בציור זה יצר בול שילוב של פוטוריזם עם סימבוליזם תרבותי.
הוא שאב השראה מהתנועה והמחוות הדינמיים של רקדני פאו־וואו אינדיאנים הלבושים בססגוניות, מפסגת טווינוט (Tweenot) שבהרי טיטון (Teton) ואף מאלמנטים פרחוניים סקנדינביים. כך הוא מזכיר לצופים כי "המסורתי והטכנולוגי שוכנים בכפיפה אחת".

קרולין מונט
(ANISHINAABE AND FRENCH) אנישינבה ופרנץ
קרולין מונט, אומנית ממונטריאול, משתמשת במוסכמות של צילומי אופנה כדי להפוך על פיהם את התיאורים הסטריאוטיפיים של נשים ילידיות פסיביות מנקודת מבט קולוניאלית.
מונט יצרה את התלבושות המופיעות כאן ואת התמונה הזו כדי להציג את ההידור, את כוח העמידה ואת האקסצנטריות של כמה דורות של נשים ש"דורשות שיראו וישמעו אותן." היא מוסיפה: "הנשים סביבי אינן קורבנות, הן חלק בלתי נפרד מהחברה והן בונות את עולם המחר".

שרה רוזלנה
ויקסריקה (WIXÁRIKA)
שרה רוזלנה היא דור רביעי לאורגות, ופרופסור לאומנות ממוחשבת באוניברסיטת קליפורניה בסנטה ברברה. היא משדכת עבודות יד מסורתיות עם טכנולוגיה חדשנית ובכך היא מאמצת "שיתוף פעולה של אדם ומכונה".
העיצובים שלה מבוססים לרוב על תמונות מהטבע או מהחלל, כמו תמונה זו של שביל החלל כפי שצולמה על ידי טלסקופ החלל האבל.
רוזלנה משתמשת בנול ז'אקאר מיוחד על מנת להפוך את התמונות ליצירות ארוגות ביד, כשכל חוט הוא פיקסל. בדרך זו היא "מכוונת את המתבונן לחשוב מעבר לגבולות, ורומזת לו להפנות את פניו אל האינסופי".

ניקולס גלנין
טלינגיט (TLINGIT), אוננגקס (UNANGAX)
מיצג זה נוצר ממתכת שיועדה לבניית חומה בגבול ארצות הברית־מקסיקו, והוא "מוחה כנגד מחסומים המקשים על תנועתם של כל היצורים החיים הקשורים לאדמה ותלויים בה", אומר ניקולס גלנין מסיטקה (Sitka), אלסקה.
בתמונה נראה המיצג ליד גשר ברוקלין, ומשם הוא צפוי לעבור למקום אחר. לפי כיוון ההליכה ניתן (או לא ניתן) לעבור דרכו. זהו ביטוי ל"חוויית הזכויות והפריווילגיות שאינן נראות לעיני מי שמחזיק בהן, ונראות תמידית לעיני מי שלא".

פלדהקייסי קויקזן
דנה (DENE)
בסדרה זו הופך קייסי קויקזן מוויניפג (Winnipeg) שבקנדה חומרים המצויים בשימוש מסורתי של הילידים, כגון חרוזים, קוצי דורבן, שיני־ים ואפילו קרניים, לדמויות מהפנטות שנראות אנושיות ההולכות במעגל.
בעבודתו הסוריאליסטית הוא מעודד את הצופה לחשוב "מי אנחנו, מאין באנו, ולאן אנו הולכים".
