יעדי הטיול הטובים בעולם לשנת 2025

מנסיעת רכבת יוקרתית דרך מלזיה ועד לטיול ללוע הר געש פעיל בגואטמלה, גלו את היעדים המומלצים של נשיונל ג'יאוגרפיק

דייגים פפואנים בראג'ה אמפט, אינדונזיה. David Doubilet.
דייגים פפואנים בראג'ה אמפט, אינדונזיה. David Doubilet.

ראג'ה אמפט (RAJA AMPAT), אינדונזיה

למה ללכת עכשיו: לצלול לתוך מערכת אקולוגית תת־ימית מרהיבה

הארכיפלג ראג'ה אמפט באינדונזיה הוא ארץ פלאות ימית עם כ־500 סוגי אלמוגים, כאלף מינים של דגי שונית, כמו גם חתולי ים, תחשי משכן וזנבתנים מנומרים, העושים בימים אלו קאמבק מרשים הודות למאמצי שימור של ארגונים בין־לאומיים. האזור כל כך מרוחק שאפשר לחקור אותו רק בספינה, דבר המומלץ לכל חובבי הצלילה.

גואדלחרה (Guadalajara), מקסיקו

למה ללכת עכשיו: לרקוד לצלילי מריאצ'י

המריאצ'י, הכולל נגני מיתר ונשיפה הלבושים בסגנון מסורתי, התפתח במדינת חליסקו במהלך המאה ה־19 והתווסף לפני מספר שנים לרשימת המורשת התרבותית הבלתי מוחשית של אונסק"ו. גוואדלחרה, בירת חליסקו (Jalisco), מארחת מדי שנה בחודשים אוגוסט־ספטמבר את פסטיבל המאריאצ'י הבין־לאומי. "אנחנו ממלאים את העיר בחגיגה, פולקלור ושמחה", אומר קרלוס מטאוס, המנהל הכללי של הפסטיבל. כ־500 להקות מריאצ'י מופיעות בתיאטרון המקומי ובכיכרות ציבוריות במהלך הפסטיבל, במסגרתו מתקיימות גם תהלוכות, סדנאות מוזיקה ותחרויות רודיאו – הספורט הלאומי של מקסיקו.

מנזרים קוינוביונים (Cenobium), איטליה

למה ללכת עכשיו: אמצו את השלווה הנזירית של מדינת המגף

כ־200 מנזרים קוינוביונים מימי הביניים פזורים על פני חצי האי האיטלקי. הנזירים שחיו במקומות המבודדים הללו, תרגלו חיים שיתופים ושימשו כאכסנייה לצליינים ועוברי אורח – מסורת הנמשכת גם היום שבה כל מבקר מתקבל בברכה, תהא דתו אשר תהא.

החדרים מינימליסטיים, אך החוויות במנזרים גדולות מהחיים: האזינו למזמורים גרגוריאניים, צפו בחפצים קדושים וביצירות אמנות מתקופת הרנסנס ותרגלו מדיטציה בסביבה טבעית שלווה. מנזרים פעילים שבהם יכולים המטיילים לשהות כוללים את לה ורנה (La Verna), הממוקם על צוק ומרוחק כשעתיים נסיעה מפירנצה, כמו גם את מנזר מונטה אוליבטו מאג'ורה (Monte Oliveto Maggiore) הסמוך לסיינה, שם תוכלו לטעום יין המיוצר על ידי הנזירים במרתף היינות של המנזר.

קנאזווה (KANAZAWA), יפן

למה ללכת עכשיו: לחוות את יפן הקלאסית בלי ההמונים

קיוטו הפכה ליעד כה תיירותי שכעת העיר סוגרת את שעריה בפני תיירים באזורים מסוימים ברובע גיון ההיסטורי. אולם עדיין ניתן לטעום מיפן האותנטית בעיר קנאזאווה, המרוחקת כשעתיים נסיעה ברכבת מקיוטו. בעיר ישנו רובע גיישות מלא בבתי תה מעץ, גן בשם קנרוקו־אן (Kenroku-en) שנחשב לאחד מהיפים ביפן, וכן רובע סמוראים מתקופת אדו.

רכבת EASTERN & ORIENTAL EXPRESS, מלזיה

למה ללכת עכשיו: סעו על מסילות הברזל בסטייל

לאחר הפסקה בת ארבע שנים עקב מגפת הקורונה, שירות ה־Eastern & Oriental Express של חברת רכבות היוקרה בלמונד (Belmond), חזר לשירות עם מתיחת פנים משמעותית. חיפויי עץ דובדבן ומשי מלזי מעטרים כעת את 15 קרונות הרכבת, שבאחד מהם פועל בר אלגנטי. הרכבת לוקחת מבקרים למסלול טיול קבוע בן שלושה לילות לפארק הלאומי תמן נגרה (Taman Negara), בו האורחים יכולים ללמוד על טיגריסים מקומיים ולהשתתף בסדנת צילום של חיות בר.

בראשוב (Brasov), רומניה

למה ללכת עכשיו: טרק בשביל טרנסילבניקה

העיר הימי־ביינימית בראשוב היא שער הכניסה לאזור טרנסילבניה, ארץ של יערות עבותים, כפרים עתיקים ופסגות הרי הקרפטים. כעת, עם נמל תעופה חדש משלה, מולדתו של דרקולה הפכה לנגישה יותר. חקרו את האזור לאורך שביל טרנסילבניקה, מסלול הליכה בן 1,400 קילומטרים שהושלם בשנת 2022 המתחיל בגבול אוקראינה ומסתיים בדנובה.

מקטע של השביל בשם טרה סקסונום (Terra Saxonum) עובר דרך כפרים סקסוניים והעיירה סיגישוארה (Sighişoara) מהמאה ה־12 שהוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, בעוד שמקטע טרה דאקיה (Terra Dacica) מתפתל בין כרמים ומבצרים דאקיים עתיקים.

סראדו (CERRADO), ברזיל

למה ללכת עכשיו: אתרי צפרות מרהיבים

בסוואנה העצומה של סראדו ישנם כ־850 מיני ציפורים ו־12,000 מיני צמחים, גם לאחר שאיבדה בעשור האחרון יותר מ־40,000 קילומטרים רבועים לטובת שטחי חקלאות ומרעה. "הסראדו הוא מקום מדהים ולא מוערך, ההולך ונעלם לנגד עינינו כתוצאה מחקלאות תעשייתית וגידול בקר בקנה מידה גדול", אומרת צלמת נשיונל ג'יאוגרפיק קייטי אורלינסקי. בקרו במקום הייחודי הזה ותמכו בבתי הארחה אקולוגיים השוכנים בלב הסראדו, המוציאים סיורי צפרות ומעקב אחר זאב הרעמה החי באזור.

נורת'לנד (NORTHLAND), ניו זילנד

למה ללכת עכשיו: תצפיות על חיות בר נדירות

אמנם מטיילים הנוחתים באי אוקלנד שמים את פעמיהם בדרך כלל דרומה, אך באזור נורת'לנד הלא מתויר יש חיות בר מרתקות ומים חמימים המציעים צלילה מצוינת, במיוחד בשמורה הימית פור נייטס (Poor Knights). דגים רבים החיים בשמורה, כמו דקר דיימלי ומינים פרפרוניים, אינם נמצאים בשום מקום אחר על פני כדור הארץ.

דקר (Dakar), סנגל

למה ללכת עכשיו: מסע קולינרי ייחודי

המטבח המערב־אפריקני של סנגל הוא שילוב מפתה של וולוף (התרבות המקומית) והשפעות צרפתיות. ארוחות שחובה לנסות הן טיפ (Tiep) המאכל הלאומי הכולל דגים, אורז וירקות, כמו גם מרק קנג'ה (Kanja), המזכיר את הגמבו הקריאולי. מומלץ לצאת לסיור אוכל ברחובות דקר ולאמץ במהלכו רוח שיתופית, שכן מנות רבות נאכלות על פי מסורת הטרנגה (Teranga), תרבות האירוח של המדינה.

קוואזולו־נטאל (KWAZULU-NATAL), דרום אפריקה

למה ללכת עכשיו: חווית ספארי אחרת

דלגו על הפארק הלאומי קרוגר (Kruger) המתויר, ושימו פעמיכם ליעד פחות מוכר במחוז קוואזולו־נטאל בדרום אפריקה. שמורת באבאננגו (Babanango), ששטחה הוא 50,000 דונמים, היא ביתם של פילים, אריות, אנטילופות נדירות כגון אוריבי וצבי הסלעים, כמו גם קרנפים צרי־שפה הנמצאים בסכנת הכחדה. המבקרים יכולים לקחת חלק בניטור חיות בר יחד עם פקחי השמורה, ולאחר מכן לנפוש באחד מארבעת הלודג'ים בסגנון ספארי המוצעים בה.

אנטיגואה (Antigua), גואטמלה

למה ללכת עכשיו: פסגת הר געש לוהטת

דה פואגו (De Fuego) בגואטמלה הוא אחד מהרי הגעש הפעילים בעולם. טיפוס במעלה הר הגעש השכן, אקטננגו (Acatenango), המתנשא לגובה של כ־3,200 מטרים, חושף מראות מרהיבים של התפרצויות לבה. הטיול המפרך עובר דרך מטעי קפה ויערות עננים על צלע ההר.

חברות תיירות מקומיות מציעות טיולים בני יום עד יומיים להרי הגעש, היוצאים מהעיירה הקולוניאלית הסמוכה אנטיגואה, שהוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו בשל רחובותיה מרוצפי האבנים וכיכרותיה הציוריות.

 

יער אוקלה (Ocala), פלורידה

למה ללכת עכשיו: אחד מאזורי הפרא האחרונים שנותרו בפלורידה

אמנם מרבית המבקרים בפלורידה פוקדים את פארקי השעשועים והחופים של האזור, אך ביניהם חבוי נווה מדבר ירוק שבהחלט שווה ביקור. אוקלה, היער הלאומי הדרומי ביותר בארה"ב, הוא ביתם של תחשי נהרות, דובים שחורים וצמחים נדירים, כמו גם של כ־600 אגמים ומעיינות טבעיים הפרוסים על פני 387,000 דונמים.

בנגקוק, תאילנד

למה ללכת עכשיו: מקדש ישן־חדש

עיר הבירה של תאילנד היא שילוב משכר של ישן וחדש, שבו גורדי שחקים נוצצים מתערבבים עם מרכזי קניות ומלונות יוקרתיים. בעוד שהעיר היא מרכז לאומנות ועיצוב עם פסטיבלים כמו הביאנלה לאמנות בבנגקוק ופסטיבל סרטים בין־לאומי, היא משמשת גם כמרכז שממנו יכולים תיירים לגשת לאתרי מורשת תרבותית מרכזיים בתאילנד.

ממש מחוץ לעיר שוכן אחד המונומנטים החשובים ביותר במדינה: וואט צ'איוותנאראם (Wat Chaiwatthanaram), מקדש בודהיסטי מהמאה ה־17 המסמל את ההר הקדוש סומרו, שלפי המיתולוגיה הבודהיסטית שוכן במרכז העולם.

עם זאת, שיטפונות קטסטרופליים ב־2011 וגשמי מונסון הסבו נזקים כבדים למקדש. עבודות שיקום מתמשכות כללו סריקת לייזר תלת ממדית של כל המבנה ובניית חפיר מסביב למקדש, שנועדו להפוך אותו לאתר חינוכי על המורשת התרבותית של תאילנד.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך​

בעלי חיים
מדע
סביבה
היסטוריה ותרבות
טיולים ומסעות
באוסטריה אתרי סקי רבים, כולם נגישים ומתוחזקים בקפידה כיאה למסורת האוסטרית. Pawel Kazmierczak, Alamy Stock Photo
כיכר באן ילאצ'יץ (Ban Jelačić) מתקשטת לכבוד חג המולד
שתי שעות שינה ביום? האופן שבו החיה הזאת מצליחה לשרוד הוא תעלומה
תיעוד נדיר: החוקרים צפו בלידת לווייתן בזמן אמת
לצוד קונסטלציות

לכו רחוק יותר

הצטרפו לניוזלטר של נשיונל ג'יאוגרפיק וקבלו גישה ל-3 כתבות חינם מדי חודש:

פרטי התקשרות

לשירות הלקוחות של המגזין או בכל ענין ושאלה בנוגע למנוי שלך, נא ליצור איתנו קשר באמצעות טופס יצירת-קשר

או בטלפון 08-9999410

רשומים?

דילוג לתוכן