אחת מההנאות הפשוטות בחיים היא לשאוף את הארומה המשכרת של בזיליקום טרי, או לנגוס בעגבניית שרי בשלה, שזה עתה נקטפה ומתפוצצת ממתיקות וטעם אדמתיים.
אבל שמירה על טריות המוצרים המתכלים הללו ברגע שהם מגיעים הביתה היא האתגר האמיתי. מזון טרי שיאוחסן באופן לא נכון עלול להיזרק בסופו של דבר לפח, מה שמהווה בעיה סביבתית עצומה: מדי שנה, יותר משליש מהמזון המגודל בעולם נזרק.
בארצות הברית, בזבוז המזון נמצא במגמת עלייה, כך לפי נתונים אחרונים של ReFED, מוסד ללא כוונת רווח הפועל למניעת אובדן מזון ובזבוזו. לפי ReFED, מזון מבוזבז היווה כ־38 אחוזים מהיצע המזון הכולל בשנת 2021, בשווי כ־444 מיליארדי דולרים.
למשפחה אמריקנית הכוללת ארבע נפשות, השווי הממוצע של תוצרת שנזרקת הוא כ־1,600 דולרים בשנה, לפי סוכנות ההגנה על הסביבה של ארצות הברית.
השיטות המוכחות שלהלן יכולות לעזור לכם למקסם את הטעם, המרקם ותוחלת החיים של הפירות והירקות שלכם ולמנוע בזבוז מזון.
ניווט במקרר
במקרר, מגוון תנאים יכול להשפיע על טריות התוצרת המאוחסנת בו, ובהם טמפרטורה, כמות המים הזמינה לגידול מיקרואורגניזמים, לחות, ייצור גז אתילן, זרימת אוויר ואריזה, מסביר בריאן צ'או, מדען מזון וחובב פטריות שמנהל את Chau Time, חברת ייעוץ מזון.
בביקורכם במרכול, הוא אומר, אתם עשויים להבחין בכך שהרבה מוצרים ארוזים במגשי פלסטיק או עטופים, למשל פטריות.
הכתבה פתוחה למינויים
להצטרפות למינוימשתמשים רשומים?
להתחברות וקריאה ללא הגבלהרוצים לקבל גישה ל3 כתבות בחודש ללא מנוי?
באפשרותך לקרוא 3 כתבות מלאות בחינם בחודש, בהצטרפות לניוזלטר שלנו.
הרשמה לניוזלטר