האם טעם הוא רק אשליה?

מזון יכול לכלול הרבה יותר טעמים ממלוח, מתוק, מר, חמוץ ואומאמי; תשאלו את המוח שלכם, הוא יודע

לפני שנתחיל בתרגיל הדמיון המודרך, נעמוד ראשית על ההבדל בין טעם במובנו הרחב (באנגלית –Flavor) שמתייחס למכלול התחושות של האדם הטועם וכולל ריח, טעם ותחושה בפה, לבין המונח הצר המתייחס לטעם בלבד (Taste). בכדי להבין זאת, דמיינו שאתם נוגסים בתות שדה אדום ובשל. המתיקות הטהורה של המיץ מכה בכם ראשונה, ולאחר מכן מגיע משהו הרבה יותר מורכב: הלשון שלכם מרגישה בזרעים החיצוניים המנקדים את הפרי הרך, ומשהו חמצמץ מגיח מתוך המתיקות.
/*! elementor - v3.21.0 - 30-04-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

.elementor-accordion{text-align:start}.elementor-accordion .elementor-accordion-item{border:1px solid #d5d8dc}.elementor-accordion .elementor-accordion-item+.elementor-accordion-item{border-top:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title{margin:0;padding:15px 20px;font-weight:700;line-height:1;cursor:pointer;outline:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon{display:inline-block;width:1.5em}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon svg{width:1em;height:1em}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon.elementor-accordion-icon-right{float:right;text-align:right}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon.elementor-accordion-icon-left{float:left;text-align:left}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon .elementor-accordion-icon-closed{display:block}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon .elementor-accordion-icon-opened,.elementor-accordion .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-accordion-icon-closed{display:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-accordion-icon-opened{display:block}.elementor-accordion .elementor-tab-content{display:none;padding:15px 20px;border-top:1px solid #d5d8dc}@media (max-width:767px){.elementor-accordion .elementor-tab-title{padding:12px 15px}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon{width:1.2em}.elementor-accordion .elementor-tab-content{padding:7px 15px}}.e-con-inner>.elementor-widget-accordion,.e-con>.elementor-widget-accordion{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)}
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
/*! elementor - v3.21.0 - 30-04-2024 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:right;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר
סועדים נהנים מסורבה קוויאר עם טוסט כמהין, המוגשים בתוך קופסה המפיצה עשן בניחוח אזוב אלון. דרושה אנינות טעם כדי לשים לב לכל הרכיבים במנה הזו, מה שלא ניתן לעשות בלי המוח. BRIAN FINKE, NAT GEO IMAGE COLLECTION
לפני שנתחיל בתרגיל הדמיון המודרך, נעמוד ראשית על ההבדל בין טעם במובנו הרחב (באנגלית –Flavor) שמתייחס למכלול התחושות של האדם הטועם וכולל ריח, טעם ותחושה בפה, לבין המונח הצר המתייחס לטעם בלבד (Taste). בכדי להבין זאת, דמיינו שאתם נוגסים בתות שדה אדום ובשל. המתיקות הטהורה של המיץ מכה בכם ראשונה, ולאחר מכן מגיע משהו הרבה יותר מורכב: הלשון שלכם מרגישה בזרעים החיצוניים המנקדים את הפרי הרך, ומשהו חמצמץ מגיח מתוך המתיקות.

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך​

בעלי חיים
מדע
סביבה
היסטוריה ותרבות
טיולים ומסעות
תנור החמר של בית קרפי ממלא תפקיד מרכזי בארוחות המשפחתיות ומשופע במורשת משפחתית.
אישה מכינה תה מאצ'ה, משקה בוקר פופולרי הזוכה לתשומת לב בזכות היתרונות הבריאותיים שלו. Liudmila Chernetska, Getty Images
התזונה שעומדת במבחן הזמן
על השיש או במקרר? כך תאחסנו פירות וירקות באופן מיטבי
קרפדה על הכוונת

לכו רחוק יותר

הצטרפו לניוזלטר של נשיונל ג'יאוגרפיק וקבלו גישה ל-3 כתבות חינם מדי חודש:

פרטי התקשרות

לשירות הלקוחות של המגזין או בכל ענין ושאלה בנוגע למנוי שלך, נא ליצור איתנו קשר באמצעות טופס יצירת-קשר

או בטלפון 08-9999410

רשומים?

דילוג לתוכן