אלכס הונולד משתלשל ממצוק בחוף הצפוני של עומאן. מחקרים מראים שלאנשים העוסקים בפעילויות בסיכון גבוה, כמו ספורט אתגרי, יש לעתים קרובות רמות גבוהות יותר של דופמין. JIMMY CHIN, NAT GEO IMAGE COLLECTION

למה דופמין דוחף אותנו לאתגר את עצמנו

יותר טוב מאדרנלין: מחקרים מראים שדופמין הוא ההורמון העיקרי שמניע אותנו לפעולה

בין אם אנחנו בישורת האחרונה של מרתון מפרך או עושים סקרולינג חסר תוחלת בסמארטפון, יש מי שעשויה לחלוף בראשו המחשבה: "למה אני עושה את זה"? בשני המקרים, התשובה היא (בין היתר) דופמין, השליח הכימי של המוח המעורב בעיבוד התגמולים ומניע אותנו לנסות ולהשיגם. כשמשהו מרגיש טוב – בין אם אוכל, סמים או לייקים באינסטגרם – הדופמין דוחף אותנו לרצות עוד, לפעמים עד כדי התמכרות.

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר
אלכס הונולד משתלשל ממצוק בחוף הצפוני של עומאן. מחקרים מראים שלאנשים העוסקים בפעילויות בסיכון גבוה, כמו ספורט אתגרי, יש לעתים קרובות רמות גבוהות יותר של דופמין. JIMMY CHIN, NAT GEO IMAGE COLLECTION
בין אם אנחנו בישורת האחרונה של מרתון מפרך או עושים סקרולינג חסר תוחלת בסמארטפון, יש מי שעשויה לחלוף בראשו המחשבה: "למה אני עושה את זה"? בשני המקרים, התשובה היא (בין היתר) דופמין, השליח הכימי של המוח המעורב בעיבוד התגמולים ומניע אותנו לנסות ולהשיגם. כשמשהו מרגיש טוב – בין אם אוכל, סמים או לייקים באינסטגרם – הדופמין דוחף אותנו לרצות עוד, לפעמים עד כדי התמכרות.

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך​

בעלי חיים
מדע
סביבה
היסטוריה ותרבות
טיולים ומסעות
באוסטריה אתרי סקי רבים, כולם נגישים ומתוחזקים בקפידה כיאה למסורת האוסטרית. Pawel Kazmierczak, Alamy Stock Photo
כיכר באן ילאצ'יץ (Ban Jelačić) מתקשטת לכבוד חג המולד
התזונה שעומדת במבחן הזמן
על השיש או במקרר? כך תאחסנו פירות וירקות באופן מיטבי
קרפדה על הכוונת

לכו רחוק יותר

הצטרפו לניוזלטר של נשיונל ג'יאוגרפיק וקבלו גישה ל-3 כתבות חינם מדי חודש:

פרטי התקשרות

לשירות הלקוחות של המגזין או בכל ענין ושאלה בנוגע למנוי שלך, נא ליצור איתנו קשר באמצעות טופס יצירת-קשר

או בטלפון 08-9999410

רשומים?

דילוג לתוכן