Belgiumfood-landscape

לא רק צ'יפס וופל; הכירו את המטבח הבלגי

בין צרפת, גרמניה והולנד: אלו הסודות הקולינריים של בלגיה

במהלך מאות שנים פלשו לבלגיה עמים אירופים רבים – לרבות הרומאים, הוויקינגים, הספרדים, הצרפתים, הגרמנים וההולנדים, שהביאו עימם את טכניקות הבישול והמרכיבים האהובים עליהם, אשר אומצו על ידי המקומיים. אך בשונה מהמטבח הצרפתי או ההולנדי, המטבח הבלגי לא השתנה הרבה מאז ימי הביניים. ניתן לראות את ההשפעה הימי־ביניימית – תקופה שבה התרבות הפלמית שגשגה – באופן שבו הבלגים משתמשים בתבלינים, חרדל, חומץ, פירות יבשים ואגוזים, כדי להשיג איזונים עדינים של חמוץ־מתוק ומתוק־מלוח.
/*! elementor - v3.21.0 - 30-04-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

.elementor-accordion{text-align:start}.elementor-accordion .elementor-accordion-item{border:1px solid #d5d8dc}.elementor-accordion .elementor-accordion-item+.elementor-accordion-item{border-top:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title{margin:0;padding:15px 20px;font-weight:700;line-height:1;cursor:pointer;outline:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon{display:inline-block;width:1.5em}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon svg{width:1em;height:1em}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon.elementor-accordion-icon-right{float:right;text-align:right}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon.elementor-accordion-icon-left{float:left;text-align:left}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon .elementor-accordion-icon-closed{display:block}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon .elementor-accordion-icon-opened,.elementor-accordion .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-accordion-icon-closed{display:none}.elementor-accordion .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-accordion-icon-opened{display:block}.elementor-accordion .elementor-tab-content{display:none;padding:15px 20px;border-top:1px solid #d5d8dc}@media (max-width:767px){.elementor-accordion .elementor-tab-title{padding:12px 15px}.elementor-accordion .elementor-tab-title .elementor-accordion-icon{width:1.2em}.elementor-accordion .elementor-tab-content{padding:7px 15px}}.e-con-inner>.elementor-widget-accordion,.e-con>.elementor-widget-accordion{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)}
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
/*! elementor - v3.21.0 - 30-04-2024 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:right;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר
The Picture Pantry, StockFood
במהלך מאות שנים פלשו לבלגיה עמים אירופים רבים – לרבות הרומאים, הוויקינגים, הספרדים, הצרפתים, הגרמנים וההולנדים, שהביאו עימם את טכניקות הבישול והמרכיבים האהובים עליהם, אשר אומצו על ידי המקומיים. אך בשונה מהמטבח הצרפתי או ההולנדי, המטבח הבלגי לא השתנה הרבה מאז ימי הביניים. ניתן לראות את ההשפעה הימי־ביניימית – תקופה שבה התרבות הפלמית שגשגה – באופן שבו הבלגים משתמשים בתבלינים, חרדל, חומץ, פירות יבשים ואגוזים, כדי להשיג איזונים עדינים של חמוץ־מתוק ומתוק־מלוח.

רוצה להמשיך לקרוא חינם?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

או-

רכשו מינוי וקבלו גישה בלי מוגבלת לכל הכתבות שלנו

משתמשים רשומים?

התחברו לקריאת הכתבה

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך​

בעלי חיים
מדע
סביבה
היסטוריה ותרבות
טיולים ומסעות
16
מסלול שלוש הטירות של לטביה מוביל מטיילים בשבילי הפארק הלאומי גאוג'ה, הנצבע בעונת הסתיו בגווני זהב וארגמן. Thomas Roche, Getty Images
התזונה שעומדת במבחן הזמן
על השיש או במקרר? כך תאחסנו פירות וירקות באופן מיטבי
קרפדה על הכוונת

לכו רחוק יותר

הצטרפו לניוזלטר של נשיונל ג'יאוגרפיק וקבלו גישה ל-3 כתבות חינם מדי חודש:

פרטי התקשרות

לשירות הלקוחות של המגזין או בכל ענין ושאלה בנוגע למנוי שלך, נא ליצור איתנו קשר באמצעות טופס יצירת-קשר

או בטלפון 08-9999410

רשומים?

דילוג לתוכן