כף יד אנושית יכולה להחזיק ללא כל קושי ביצת תרנגולת ממוצעת. עם זאת, המאובן הנדיר שבצילום רחוק מלענות על תיאור זה, שכן הוא גדול פי מאה ויותר מביצת תרנגולת. ביצה זו, שאורכה גדול ממטר וקוטרה 23 סנטימטרים, הייתה שייכת לאפיאורניס (Aepyornis maximus) – עוף ענק וחסר יכולת תעופה שחי במדגסקר עד המאה ה־17 לערך.
חוקרים סבורים שהעוף דמה ליען גדולת ממדים, על אף שהיה קרוב במוצאו לקיווי – מין קטן יותר ממשפחת היעניים. רגליו העבות היו צריכות לתמוך במשקל רציני: פרטים בוגרים יכלו להגיע לגובה של שלושה מטרים ולמשקל של למעלה מ־450 קילוגרמים.

מדענים סבורים כי שושלת האפיאורניס התפתחה לפני כ־50 מיליון שנים, ושמספרם ירד ככל שאוכלוסיית מדגסקר גדלה. גיפורד מילר, גיאולוג מאוניברסיטת קולורדו שחקר את ביצי האפיאורניס, אומר שציד של הביצים היה הסיבה לכך – אולי עוד לפני שהגוזלים בקעו.

הביצים היו כנראה עמידות מספיק כדי שבני אדם יוכלו לשאת אותם מחוץ לקנים. עדויות מצביעות על כך שהן היו קשות למדי: שתי ביצי אפיאורניס התגלו בחופי מערב אוסטרליה, לאחר שככל הנראה צפו כ־4,000 קילומטרים על פני מימי האוקיינוס ההודי. עבור בני אדם, לקיחת ביצים מהקן הייתה פשוטה יותר מלהכניע את העוף במשקל חצי טון. כפי שמציין מילר, המין האנושי יעיל מאוד בכל הקשור בהישרדותו שלו.