המאמץ משתלם, אנטיגואה (Antigua), גואטמלה
הר הגעש פואגו (Fuego) שבצילום למעלה, מתפרץ ללא הרף מאז שנת 2002. טיפוס בן יום אחד במעלה התאום הרדום שלו, הר הגעש אקטננגו (Acatenango), מתגמל את המטיילים בנוף עוצר נשימה של התפרצויות לבה, היכולות להתרחש מספר פעמים ביום.
לקפוץ למים, אנטרקטיקה
על אף שהוא מעולם לא שחה לפני כן, פינגווין קיסרי צעיר קפץ מצוק בגובה של 15 מטרים היישר למי האוקיאנוס. הפינגווינים מתרבים בדרך כלל על קטעי קרח ים נמוכים, אך לאחרונה תועדו מספר מושבות על מדפי קרח גבוהים כמו אלו שבצילום. ככל ששינויי האקלים יגברו, תופעה זו עשויה להפוך ליותר ויותר נפוצה. הגוזלים שבצילום, שהושארו מאחור על ידי הוריהם חודש קודם לכן, היו חייבים להסתדר בעצמם, ולכן קפצו אף הם מהצוק בניסיון למצוא מזון באוקיאנוס.

ליקוי החמה המלא, ראסלוויל (Russellville), ארקנסו
ב־8 באפריל התרחש ליקוי חמה מלא ברחבי צפון אמריקה, ממקסיקו ועד קנדה. מוזר ככל שיישמע לאוזן הישראלית, העיר הדרומית בארקנסו אירחה טקס חתונות המוני וחינמי, במהלכו יותר ממאה זוגות אמרו "I do". בין המשתתפים היו גם ניקולס בלאקוול וקייטי באוקום (שחזרו על שבועת הנישואין שלהם), המופיעים בצילום עם ילדיהם. לאחר הטקס, צפו המשתתפים בפלא בן ארבע הדקות.

ארוחת בין ערביים, קונקאן (Concan), טקסס
מערת פריו בדרום טקסס היא בית האביב והקיץ של כעשרה מיליון עטלפים מסוג אשף מקסיקני. לעת שקיעה, המוני עטלפים מתעופפים מחוץ למערה כדי לסעוד את ארוחת בין הערביים שלהם, המורכבת ברובה מעָשים. "אתה חושב שעליך להזדרז לצלם לפני שהמראה עומד להסתיים", אומר הצלם בבאק תפרשי, "אבל הם ממשיכים לעוף כך במשך שעתיים".

תקווה חדשה לקרנפים, אול פג'טה (Ol Pejeta) קניה
רק זוג קרנפים לבנים צפוניים נותרו על הפלנטה, שתיהן נקבות המוגנות על ידי שומרים חמושים מסביב לשעון בשמורת אול פג'טה בקניה. תת־המין של הקרנף הלבן ניצוד עד להכחדה בשל הקרן שלו, הנחשקת בשל הסגולות הרפואיות המשויכות לה על ידי הרפואה העממית.
לאור סכנת ההכחדה החמורה, נֶהֱגָה רעיון מקורי. בינואר הודיעו מדענים מפרויקט בין־לאומי בשם BioRescue כי הם הצליחו להעביר עובר של קרנף לבן דרומי שנוצר בהפריה חוץ גופית, לגופה של אם פונדקאית (קרנפים לבנים דרומיים, שפעם היו קרובים להכחדה בעצמם, הם כיום אחד מיני הקרנף הנפוצים ביותר, הודות ליותר ממאה שנים של מאמצי שימור.)
אך עד מהרה נמהלה ההצלחה בעצב: לפני שהמדענים הספיקו לאשר כי היא בהיריון, מתה האם הפונדקאית מזיהום חיידקי. ניתוח הגופה גילה שהעובר נקלט בהצלחה. "אמנם הרגע היה קורע לב", אומרת הצלמת אמי ויטל, "אבל הוא הוכיח שהפריה חוץ גופית אפשרית בקרנפים".
צוות BioRescue מתכנן להעביר עובר קרנף לבן צפוני לאם פונדקאית ממין קרנף לבן דרומי, בתחילת 2025. ההליך עשוי להציל קרנפים אחרים, שכן שלושה מתוך חמשת מיני הקרנפים הקיימים כיום נמצאים בסכנת הכחדה חמורה. עבור ויטל, שתיעדה ניסיונות להצלת הקרנפים הללו במשך 15 שנים, העובר הוא סמל לנחישות חברי הפרויקט. "הדבר שמניע את הצוות הזה הוא האופטימיות שלהם", היא אומרת. "הם פשוט לא מוותרים".

תוצאות אטומיות, צ'אצ'ה (Chacha), הודו
במשך כעשור, תיעדה הצלמת צ'ינקי שוקלה את ההשפעה של ניסויים גרעיניים תת־קרקעיים שערכה הודו ב־1974 וב־1998. האחיות שהידה, סאבירה וקמו חתון, בישלו בביתן כשהרגישו את הפיצוצים בשנות ה־90. כיום הן מפרנסות את משפחותיהן כפועלות יומיומיות בחוות סמוכות. בשל הלכת האסלאם, הן בחרו לכסות את פניהן עם צעיפיהן.

דלק נוזלי מהשמש, ייליך (Jülich), גרמניה
לדלק סולארי זה, הנוצר באמצעות אור שמש, מים ופחמן דו חמצני, יש הפוטנציאל להחליף את דלק המאובנים. הוא יכול לשמש להנעת משאיות, ספינות ומטוסים, ללא פליטות. ביוני, פתחה החברה השוויצרית Synhelion את המפעל הראשון בעולם בקנה מידה תעשייתי לייצור הדלק הסולארי.

שיר אהבה בן מאות שנים, ספרינגפילד (Springfield), אילינוי
ציקדות מחזוריות שוהות 13 או 17 שנים באדמה, ומגיחות החוצה רק כדי להתרבות. בחודשים מאי ויוני אשתקד, לראשונה מזה 221 שנים, הגזע XIII, עם מחזור של 17 שנים, והגזע XIX, עם מחזור של 13 שנים, הופיעו בו זמנית במערב התיכון ובדרום־מזרח ארצות הברית, ומילאו את האוויר בקולות צרצור רמים.

נווה מדבר, סיווה (Siwa), מצרים
במדבר רחב הידיים של מצרים, נווה המדבר סיווה מקיים אוכלוסייה של כ־35,000 אנשים החיים בכפרים סמוכים, ומהווה גם מוקד משיכה לתיירים. אך מקווי המים הללו עומדים כעת בפני סכנה חמורה.
לפני שנות ה־80, מקור המים היחיד של סיווה היה 200 מעיינות שהזינו אותו באופן טבעי. על מנת להרחיב את החקלאות באזור, קדחו חקלאים אלפי בארות כדי לשאוב את מי התהום מהאקוויפר של האזור.
הבארות אמנם סיפקו יותר מים לחקלאות, אך בהיעדר מערכת ניקוז ראויה, עודפי מים יצרו אגמי ניקוז מלוחים שהמליחו את הקרקעות. למרבה האירוניה, ריבוי המים הוביל להידרדרות מצב החקלאות המקומית, כמו מטעי התמרים האופייניים לאזור, החיוניים ליצירת מיקרו האקלים הלח של נווה המדבר.
סיווה אינו לבדו. בין השנים 1995–2000 יותר מ־33 מיליון דונמים של נאות מדבר ברחבי העולם הפכו למדבריות.


'ידיעה עמוקה', מחוז נגוניה (Ngounié), גבון
חוקרים מקומיים מנטרים במערת בונגולו (Bongolo) את כמות המשקעים האזורית באמצעות ניתוח זקיפים, תצורות סידן פחמתי שנוצרו מטפטוף חוזר בן אלפי שנים של טיפות מים עשירות במינרלים. מטרת 'פרויקט הפלאוקלימטולוגיה של אפריקה המערבית' במסגרתו פועלים החוקרים, היא לנתח את הגורמים המאיימים על החקלאות באזור.

עיר מקלט, בנסון (Benson), אריזונה
הארות הארגמניות הן ציפורים חברתיות מאוד, המגלות לעיתים קרובות סימני מצוקה בשבי. עובדה זו הופכת אותן לחיות מחמד מאתגרות למדי, ולכן שיעור ניכר מהן מגיע לחוות בנסון, המאכלסת באופן קבוע כ־800 תוכים, לרבות פרטי ארה ארגמנית. בצילום מופיעה ג'נט טרומבולה, מנהלת החווה, המנסה לפתות את הארות הארגמניות עם אגוזי מלך, אחד המאכלים האהובים עליהן.

סתגלנות, קוקנשטי (Coceneşti), רומניה
רועה הכבשים קונסטנטין דנסילה, הלבוש בצילום זה במעיל עור כבש מסורתי, מכיר כל שעל ושעל בשבילי האזור. בשל כמות השלג הנמוכה שירדה בשנים האחרונות – שלא הזינה די הצורך את נחלי הסביבה – התדלדלו כרי הדשא בעמק הסמוך, מה שמצריך מדנסילה לנדוד עם עדרו גבוה יותר, אל ההרים הגבוהים.

הנמר השחור החמקמק, מדינת אוריסה (Orissa), הודו
שמורת סימיליפל (Similipal), המשתרעת על פני יותר מאלף קילומטרים רבועים במזרח הודו, הינה ביתה של אוכלוסיית הטיגריסים השחורים הפראית היחידה בעולם. הטיגריסים השחורים קרויים כך בשל הפסים הרחבים שעל פרוותם, תבנית צבע ייחודית הנובעת ממוטציה גנטית שנמצאה אך ורק באוכלוסייה החיה בשמורת סימיליפל.
בשל אופיים הזהיר, אפילו הקשישים שבתושבי הכפרים הסמוכים מעידים כי ראו את הטיגריסים פעמים ספורות בלבד. כדי לצלם אותם, הציב החוקר פרסנג'יט ידב מצלמות ב־24 שבילים ברחבי השמורה, אך נראה שהטיגריסים חשו בנוכחותן ובחרו בשבילים עוקפים.
"הם חשו במצלמות גם אם הן היו מוסוות לחלוטין", הוא אומר. בסופו של דבר הצליח ידב לתעד נקבת טיגריס צעירה, המופיעה בצילום למעלה. צילום זה הינו אחד התיעודים הבודדים של אוכלוסיית הנמרים השחורים של השמורה.


אמונות מצטלבות, הרי פמיר (Pamir), טג'יקיסטן
המקדש הזה, השוכן באזור עם היסטוריה עשירה של אנימיזם, זורואסטריזם ובודהיזם, מתוחזק על ידי אנשי וואקי מקומיים, בני פלג האִסמאעיליה. עץ שנפל לפני שנים על הקבר המרכזי במקדש, המעוטר בקרניים של יעלים וכבשים, נשאר במקומו בשל המסורת המקומית.

תצוגה ויזואלית, קולומביה הבריטית, קנדה
מדי אביב, להקות של הרינג פסיפי מגיעות להטיל ביצים מול חופי האי ונקובר. נקבות מטילות עד 20,000 ביצים כל אחת, ולאחר מכן הזכרים משחררים עליהן זרע. האירוע גורם לתצוגה ויזואלית שנמשכת בדרך כלל מספר שעות, המספקת מזון רב לבעלי חיים אחרים, לרבות אריה הים המופיע בצילום.

דו־קיום מורכב, סיומה (Sioma), זמביה
ג'ספר דוסט תיעד חיות בר בזמביה, כששמע שפיל נדרס למוות בלילה הקודם מחוץ לפארק הלאומי סיומה, תאונה שהובילה גם למותו של הנהג. פילים חייבים לחצות את הכביש החוצה את השמורה כדי להגיע לנהר הזמבזי, מקור המים היחיד שלהם בחודשים חמים ויבשים.
מקרים שכאלו הופכים שכיחים יותר ככל שכבישים, כפרים וחוות ממלאים את בתי הגידול של חיות הבר. כמו כן, שינויי האקלים המעלים את הטמפרטורות ומשנים את דפוסי הגשמים, מאלצים בעלי חיים ובני אדם כאחד להתחרות ביתר שאת על מים ומשאבים אחרים. בעבר, נתקלו המקומיים בפילים רק לעיתים מזדמנות, אך כעת החיות פושטות על היבולים וזורעות הרס רב בכפרי הסביבה.
בזירת האירוע התאספו עוברי אורח רבים, לרבות תלמידי בית ספר. למרות העלייה בשכיחות המפגשים עם הפילים, כפריים רבים לא ראו אותם מעולם מקרוב.

פריצת דרך זעירה, קונסטנץ (Konstanz), גרמניה
אינגו ארנדט בנה קן לצפייה בדפוסי הרבייה של נמלי עץ אדומות, החיות בדרך כלל בקני יער. ארנדט התבונן בנמלים פועלות מנקות ביצים, בזחלים ההופכים לגלמים, וכן באבקוע המופיע בצילום, הבוקע מתוך הגולם.

עלי כותרת, קלעת מגונה (Kalaat M’Gouna), מרוקו
בכל אביב, מרוקו מארחת פסטיבל לציון קטיף הוורדים. נשות כפרי הסביבה קמות לקטיף עם הנץ החמה, בטרם הוורדים נפתחים ומפזרים את הארומה שלהם לכל עבר. לאחר מכן, הנשים ממיינות את הוורדים בקפידה; הטובים ביותר מזוקקים לשמן ומי ורדים, האחרים מיובשים לחליטות תה או זרים.
